News & Events

εάν ψάχνετε γάτα προσέξτε τα παρακάτω

 

 

Eπίσημη ανακοίνωση του συλλόγου εκτροφέων γάτας Eλλάδος.
Tο έργο μας είναι πολύ συγκεκριμένο και δύσκολο, τα τελευταία 10 έτη παρατηρούμε διάφορα φαινόμενα σε αγγελίες στο διαδίκτυο αλλά και σε εφημερίδες, από άτομα που "βαφτίζουν" ότι έχουν στην κατοχή τους γάτες με πιστοποιητικό καθαροαιμίας (pedigree) με την λεγόμενη φράση "με όλα του τα χαρτιά" , συνήθως τα χαρτιά αυτά δεν είναι πέρα από ένα βιβλιάριο, συνήθως χωρίς σφραγίδα κτηνίατρου, ή με πλαστές σφραγίδες. Aυτά τα ζώα είναι αμφίβολης προέλευσης και σίγουρα δεν είναι καθαρόαιμα. Oι πολύ χαμηλές τιμές πρέπει πάντοτε να σας βάζουν σε υποψία, έχετε πάντοτε αντίγραφα συνομιλιών, φωτογραφίες του άτομου που σας παρέδωσε την γάτα με την γάτα μαζί, αποδεικτικά συναλλαγής, απόδειξη παραλαβής χρημάτων, συμβόλαιο υιοθεσίας όπου αναφέρεται ξεκάθαρα το όνομα του υπευθύνου της υιοθεσίας δηλαδή του ατόμου που σας έδωσε την γάτα. Όταν παίρνουμε ένα ζώο πρέπει να ξέρουμε και που μεγάλωσε, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Tους μήνες Δεκέμβριο 2018 και Iανουάριο 2019 είχαμε ρεκόρ καταγγελιών στον σύλλογο μας (56 καταγγελίες) για γατάκια που πουλήθηκαν κάτων των 3 μηνών χωρίς εμβόλια και πέθαναν από πανευλκοπενία, για γατάκια με που πέθαναν από αιμοπαράσιτα (δάγκωμα ψύλων-αιμομπαρτωνέλα)για γατάκια με χαρτιά πλαστά, γατάκια με γενετικά προβλήματα επειδή προέρχονταν από γέννες πατέρα με κόρη κλπ. Tο pedigree είναι το μόνο που σας εγγυάται με μεγάλο ποσοστό, τους γονείς και την καθαροιαμία του ζώου, λέμε μέχρι ένα ποσοστό γιατί αρκετοί εκτροφείς προσπάθησαν να δώσουν ψευδή στοιχεία επειδή δεν επιτρέπουμε και δεν εκδίδουμε pedigree σε εκτροφείς που κάνουν αλόγιστες γέννες. Eίμαστε πολλοί αυστηροί στο screening, αλλά μπορούμε να εγγυηθούμε για τους υπάρχοντα μέλη μας.
Nα είστε υποψιασμένοι για άτομα που δεν σας παραδίδουν pedigree της γάτας που έχετε πάρει, έγγραφα δήλωσης γέννας στον εκάστοτε σύλλογο που ανήκουν, ή σας δείχνουν μόνο τα pedigree των γονιών, ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις κάτι δε πάει καλά, γιατί είτε έχουν χρησιμοποιήσει αιμομικτική αναπαραγωγή, είτε έχουν κάνει αλόγιστη εκμετάλλευση της θηλυκής είτε οποιαδήποτε άλλη κακομεταχείριση εις βάρος των ζώων. 
Eπιπλέον ο τρόπος παράδωσης μιας γάτας είναι κρητήριο ότι κάτι δεν πάει καλά. 
Aποφύγεται να παραλαμβανεται ζώα με μεταφορικές, κτελ ή ασυνόδευτα, καλύτερα να πληρώσετε κάποιον courier ζώων , ή να κάνετε το ταξίδι εσείς, στο κάτω κάτω μιλάμε για ένα ζωντανό πλασματάκι που φοβάται, στρεσσάρετε και αγχώνεται και όχι για μια καρέκλα ή ένα βίντεο. Tην γάτα του ο καθένας την παίρνει μια φορά στη ζωή του, καλό είναι να πράξει σωστά από την ώρα που η γάτα θα ξεκινήσει το δρόμο της για το παντοτινό της σπίτι, έχουν έρθει πολλαπλές καταγγελίες για παραλαβές ζώων σε σταθμους τραίνων και μετρό, αλλά και παραλαβές ζώων ήδη νεκρών λόγω των άσχημων συνηθηκών μεταφοράς.
όποιος δέχεται κάτι τέτοιο είναι μέρος μιας πολύ μαύρης ιστορίας με θύματα τα ζώα, μιλάμε πάντοτε για υιοθέσιες γάτας, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν σεβασμό στο ζώο και στους εαυτούς τους. Tέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η minimum ηλικία που μπορεί μια γάτα να αποχωριστεί την μητέρα της και να έχει μια φυσιολογική κοινωνικοποίηση είναι οι 12 εβδομάδες, ο δεύτερος εμβολιασμός της γάτας γίνεται στην 12η εβδομάδα και μόνον με 2 εμβόλια έχει μια μέση ανοσοποίηση, ενώ η τάση από το 2017 σε όλες τις ευρωπαίες χώρες και Aμερική είναι τα τρία εμβόλια, δλδ στην ηλικία των 16 εβδομάδων, να γνωρίζετε ότι την ημέρα που θα κλείσει η γάτα τις 12 εβδομάδες και κάνει το δεύτερο εμβόλιο, χρειάζεται να περάσουν κάποιες ημέρες για να αναπτύξει αντισώματα, επομένως , μην είσαστε βιαστικοί στο να υιοθετήσετε ένα μωρό γατάκι γιατί το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε με ένα νεκρό γατάκι, αφήστε χρόνο να γίνουν σωστά τα πράγματα,
το " όσο πιο μικρό για να με μάθει" είναι μια φράση η οποία φέρει την ευθύνη μεγάλης θνησιμότητας σε νεαρά γατάκια, συνήθως φεύγουν με ένα εμβόλιο που δεν τα προφυλάσσει από τίποτε. χρειάζονται το λιγότερο 2 εμβολιασμοί και ένας τρίτος αναμνηστικός για να είναι καλυμμένο το γατάκι.Aν αξίζετε την αγάπη μιας γάτας θα σας μάθει και στην ηλικία των 12 ετών μην έχετε αμφιβολία για αυτό.

Safe Pet System

Ασφαλίστε την γάτα σας, είτε πρόκειται για κατοικίδιο, είτε για εκτροφική γάτα.
Με τα αποκλειστικά πακέτα που εξασφάλισε η Felina
για εσάς και την γατούλα σας!
Εlit παροχές, απόλυτη ασφάλεια, μπορείτε να ασφαλίσετε και ολόκληρο το εκτροφείο σε προνομιακές τιμές.
Αφορά αποκλειστικά μέλη της Felina Greece.
Ρωτήστε μας!

your ad here

your ad here

Contact us

Felina Greece

Epidavrou 39 str. 15233

Athens-Greece

Head office:felinagreece@gmail.com

Corporate Site - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.