Russian Blue

Blue Archangels Cattery

Το BLUE ARCHAGEL, είναι ένα νέο σχετικά εκτροφείο το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την εκτροφή της RUSSIAN BLUE φυλή γάτας.

Για να οδηγηθεί βέβαια κάποιος στην εκτροφή κάποιας συγκεκριμένης φυλής εννοείται ότι υπάρχει έτσι και αλλιώς μεγάλη αγάπη προς όλα τα ζώα και ιδιαίτερα προς τις γάτες και τη συγκεκριμένη φυλή.


Τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης και τα ακόμα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της φυλής αυτής είναι αυτά που με οδήγησαν να ασχοληθώ με την αναπαραγωγή των RUSSIAN BLUE γατών. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φυσικές φυλές γάτας για τις οποίες οι πρώτες αναφορές την τοποθετούν στη βόρεια Ρωσία στο νησί των Αρχαγγέλων. Λέγεται ότι ήταν η αγαπημένη γάτα των Τσάρων και ζούσε στα παλάτια τους ενώ υπήρχαν πολλές δοξασίες για την καλή τύχη και τη καλή υγεία για τους ανθρώπους που τις είχαν κοντά τους. Πρόκειται για μια φυλή η οποία δεν φέρει στα γονίδια της κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας και κάποια ευπάθεια στην οποία να χρειάζεται να επιδείξεις κάποια ιδιαίτερη προσοχή.

Στα εξωτερικά χαρακτηριστικά εντύπωση προκαλούν τα σμαραγδί αμυγδαλωτά μάτια τους, τα μεγάλα αυτιά τα οποία έχουν απόσταση μεταξύ τους και βρίστονται στο πλάι του κεφαλιού, το χαμόγελο το οποίο σχηματίζεται στο σχήμα του στόματος τους και το διπλό στρώμα μπλέ ασημί λαμπερού τριχώματος το οποίο δίνει λάμψη στις γάτες αυτές και σε συνάρτηση με το ψιλόλιγνο αθλητικό σώμα τους τα κάνει να μοιάζουν με μικρόσωμα Πούμα. Το σημαντικό είναι ότι παρά το πλούσιο αυτό διπλό παλτό που καλύπει το σώμα τους δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα καθώς αρκεί ένα απλό βούρτσισμα ενω το τρίχωμα που χάνουν είναι ελάχιστο.

Όσο αφορά στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους έχουμε να κάνουμε με μία ράτσα η οποία είναι όπως λέγεται ντροπαλή, αν και ο συγκεκριμένος τύπος που εκτρέφουμε εμείς στο εκτροφείο μας, οι USA type of RUSSIAN BLUE είναι ιδιαίτερα κοινωνικές και κάθε φορά που θα έρθει καινούριος επισκέπτης στο σπίτι θέλουν να τον γνωρίσουν και μετά από 5 λεπτά βρίσκονται στην αγκαλία του. Είναι γάτες πανέξυπνες που δένονται πολύ με την οικογένεια τους, ιδιαίτερα χαδιάρες και παιχνιδιάρες χωρίς όμως να είναι προκαλούν ζημιές αφού τους αρέσει το σπίτι στο οποίο ζούν να είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Ακολουθούν τον τρόπο ζωής της οικογένειας και μαθαίνουν το πρόγραμμα όσον αφορά στον ύπνο και το φαγητό τους. Όταν λείπει η οικογένεια ουσιαστικά ξεκουράζονται καθώς και η μέρα ξεκινά για αυτές όταν αρχίσει να επιστρέφει η οικογένεια τους στο σπίτι.

Η πιο σημαντική αρχή που είχα στο μυαλό μου όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την εκτροφή είναι η ευζωία και ευτροφία των ζώων που θα έχω μαζί μου. Πρέπει να παρέχεις στις γάτες που εκτρέφεις τις καλύτερες συνθήκες ζωής όσο αφορά την τροφή τους, την υγειονομική τους περίθαλψη και την αίσθηση χαράς και ευχαρίστησης που πρέπει να έχουν χωρίς καμία έκπτωση. Οι γάτες γεννιούνται και μεγαλώνουν στα κρεβάτια μας και τους καναπέδες μας κοιμούνται μαζί μας και είναι πραγματικά ευτυχισμένες και με πολύ καλό χαρακτήρα. Ο απόλυτος σεβασμός στο ζώο και τις ανάγκες του είναι για το εκτροφείο μας μη διαπραγματεύσιμοι κανόνες.

Ξεκινόντας το χρονοβόρο και με μεγάλο χρηματικό κόστος αυτό ταξίδι είχα στο μυαλό μου να αποκτήσω γάτες από τους καλύτερους εκτροφείς σε όλον τον κόσμο πράγμα που είμαι περήφανος που κατάφερα καθώς με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν υπέροχα ζώα που έχουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης φυλής. Στους γεννήτορες γίνονται εξετάσεις DNA & Triplex καρδίας ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα ζώα που εκτρέφουμε δεν έχουν παθήσεις οι οποίες περνάνε στα παιδιά τους. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ασθενήσουν ποτέ άλλα τουλάχιστον αποκλείεις τη πιθανότητα τέτοιου είδους ασθενειών με κληρονομική προδιάθεση. Επίσης δεν κουράζεις τις γάτες σου με πολλές και συχνές εγκυμοσύνες αλλά τις αφήνεις να ξεκουραστούν, να χαίρονται τη ζωή τους και τις στειρώνεις μετά από λίγες εγκυμοσύνες. Τα μωρά πηγαίνουν στο νέο τους σπίτι σίγουρα μετά την ηλικία των 3,5 μηνών εμβολιασμένα τσιπαρισμένα αποπαρασιτωμένα και στειρωμένα διευκρινίζοντας πάντα, όσο αυτό είναι δυνατό, ότι το ζώο πηγαίνει στο κατάλληλο σπίτι όπου θα συνεχίσει να είναι ευτυχισμένο και ασφαλές.

Είμαι πολύ περήφανος γιατί ανήκω στους καλύτερους οργανισμούς εκτροφής γάτας στην Έλλάδα και σε όλο τον κόσμο ενώ οι γάτες μας έχουν συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα την Ευρώπη και την Αμερική και έχουν συγκεντρώσει πολλά και σημαντικά βραβεία.

Kyriakos Gialernios

Scroll to Top